Wedstrijdtraining

Het hele jaar door zwemmen bij ZZG de Boskikkers 
maar iets minder mag ook!

ZZG de Boskikkers heeft tot doel het bevorderen van het zwemmen in de ruimste zin des woord. Dat doen we onder andere door  aandacht te besteden aan de zwemslagen tijdens de training om je vaardigheden te vergroten en wedstrijdzwemmen in KNZB verband.


Wedstrijdtraining

Bij ons kun je deelnemen aan wedstrijden. Die wedstrijden zwem je dan tegen andere zwemclubs uit de regio. Het gaat bij wedstrijden om de gezwommen tijd. Voor de jongere kinderen gaat het om 25 meter afstanden. Voor kinderen die ouder zijn dan 9 jaar komt er 25 meter bij. Hoe ouder je wordt, des te zwaarder de wedstrijd. En hoe langer de afstand. Het leukste is natuurlijk de estafette.

Voor wedstrijdzwemmen moet je je opgeven!

Je zwemt in je eigen leeftijdsklasse (van 2 jaar). Als je aan wedstrijden mee wilt doen krijg je van de zwembond een startnummer. Dat geeft je het recht om mee te doen aan wedstrijden. Als je het een keer wilt proberen vraag dan aan de trainer of je een keer mee mag doen aan een wedstrijd. Of doe mee aan een wedstrijd binnen de club. Dat gaat net zo als bij echte wedstrijden. Wil je vaker meedoen dan moet je dat doorgeven. Kijk op de Speciale Wedstrijdpagina.

Trainen voor wedstrijdzwemmen

Je kunt op de maandagavond en woensdagavond aan wedstrijdtraining meedoen. Een training duurt 45 minuten. Op de woensdagavond wordt specifiek aandacht besteed aan de zwemtechniek. Op de andere trainingsavond ook wel maar daar is het vooral de prestatie en conditie die telt.

Zomers kun je in het buitenbad in Gieten doortrainen.

Zwemmen als tweede sport?

Wedstrijdtraining is ook goed te combineren met andere sporten. Het is goed voor conditie, ademhaling, spieren (kracht) en blessures kennen we eigenlijk niet. En we hebben twee avonden beschikbaar. Altijd wel een mogelijkheid om met je andere sport te combineren!